sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Aina varma savutofukiusaus
Ihminen kohtaa elämässään monenlaisia kiusauksia, niin ruokapöydissä kuin muuallakin. Yksi erinomainen mutta vähemmän tunnettu ruokapöydän kiusaus pitää sisällään savutofua. Ruokalaji on mukavan miedosti savuinen, pehmoinen ja turvallisen tuntuinen. Se on äärimmäisen helppo valmistaa.

Savutofukiusaus näytti voimansa viime keväänä, kun olin parin kuukauden ajan kanniskellut kaikki päivät itkevää vauvaa ympäri kämppää ja jokseenkin luopunut toivosta, että vielä joskus pystyisin tekemään jotain muutakin. Eräänä päivänä vauva kantoliinassa nuokkuen rohkaistuin ottamaan kiusauksen ainekset kaapista ulos, nirhimään tofun epäsuhtaisiksi kappaleiksi ja nakkaamaan ainekset vuokaan. Vajaan tunnin päästä minulla oli hallussani ensimmäinen ruokalaji, jonka olin onnistunut valmistamaan yksin kotona vauvan kanssa!

Tutustuin tähän reseptiin ensi kertaa osallistuessani Vegaanihaasteeseen tammikuussa 2015. Alkuperäinen resepti löytyy Vegaaninen versio -blogista.


Savutofukiusaus

250 g savutofua
400 g peruna-sipulisekoitusta
2,5 dl kaurakermaa
tilliä, joko kuivattua tai tuoretta
sitruunapippuria
(suolaa, valkopippuria)

1. Pilko savutofu pieniksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
2. Kaada uunivuokaan tofupalat, peruna-sipulisekoitus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita.
3. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia.


Vaivalloisuusaste: Superhelppo. Paistumiseen pitää toki varata aikaa.

1-vuotiaan arvio: Ihan ok. Sormiruokaillessa etenkin savutofun palat noukittiin tarkkaan suuhun, perunasuikaleista osa jäi lautaselle tai päätyi heittoaseiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti