perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kesäinen vesimelonitorttu


Sää ei ole viime aikoina ollut ihan kesäisimmästä päästä, mutta ehkä kesää voisi yrittää houkutella esiin herkkuruuan voimalla? Tästä ei nimittäin jälkkäri enää kesäisemmäksi muutu: vesimelonipohja, jonka päällä on kookoskermaa ja marjoja. Perinteinen suomalainen marjakesä kohtaa tropiikin helteen.

Vesimelonitorttu on myös herkkujen tervellisimmästä päästä. Hedelmien ja marjojen lisäksi siinä on ainoastaan kookoskermaa.

Tämä on tosi yksinkertainen valmistaa. Vaativin kohta on ehkä vesimeloniviipaleen leikkaus. Kookoskerman vaahdotuskin sujuu nopeasti, ja sitten vaan ripottelemaan marjoja päälle.

Jos käytössä ei ole kokonaista (tai puolikasta) vesimelonia, josta saisi pyöreän keskipalan, reseptiä voi totta kai soveltaa myös muun mallisille vesimelonipohjille, joista syntyy sitten pienempiä leivoksia.

Ohjeesta tulee kaksi torttupyörylää.


Vesimelonitorttu

vesimeloni
pikkupurkki (n. 165 ml) kookoskermaa
mansikoita
(pensas)mustikoita

1. Leikkaa vesimelonin keskeltä kaksi pyöreää viipaletta torttupohjiksi.
2. Vaahdota kookoskerma.
3. Levitä kookoskerma vesimeloniviipaleiden päälle. Pikkupurkillinen riittää sopivasti kahteen pyörylään.
4. Ripottele päälle mustikoita ja halkaistuja mansikoita. Leikkaa tortut neljään osaan.


Vaivalloisuusaste: Helppo. Vesimelonin leikkuuseen on hyvä olla kunnollinen iso ja terävä veitsi, muuten menee kitkuttamiseksi. Kookoskerman vaahdotus puoletaan likaa yhden astian, mutta muuten tämä putoaa kategoriaan naurettavan helppo.

1-vuotiaan arvio: Arvioitsijalle kävi tällä kertaa niin ikävästi, että hän veteli tyytyväisenä päiväunia, kun aikuiset pistelivät koko herkun poskeensa. Ensi kerralla tarjotaan hänellekin. Päivitän sitten maistatuksen tulokset tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti