lauantai 10. helmikuuta 2018

Mausteinen soija-kaalipata

Kaalia kannattaa syödä, se on edullista ja terveellistä - mutta mihin sitä laittaisi? Tässä helppo ja selkeä kaalipata, joka muistuttaa hieman kaalilaatikkoa mutta on vaivattomampi valmistaa. Koko ruokalaji valmistuu samassa padassa, eikä erillistä uunivuokaa tarvita.

Makumaailmaltaan tämä ei ole ihan perinteinen kaalilaatikko. Otin maustamiseen mallia tästä Ruokakonttuurin gruusialaisesta kaalilaatikosta, joka on varmasti hyvää sellaisenaankin. Yhdistin kuitenkin sen gruusialaistyyliset mausteet Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyvän soijarouhe-kaalipadan valmistustapaan, ja yhdistelmä olikin aika mukava. Verrattain helppoa ja herkullisen makuista.

Tähän tulee paljon kasviksia, joten kuorimisen ja pilkkomisen vaivalta ei voi välttyä. Pilkkomisen jälkeen valmistus sujuu kuitenkin helposti, ja ruokaa voi tehdä kerralla ison satsin, josta riittää moneksi päiväksi tai vaikka pakastimeen.


Mausteinen soija-kaalipata


n. 400 g valkokaalia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1,5 dl tummaa soijarouhetta
2 dl kaurakermaa
140 g tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
2 tl timjamia
1 tl meiramia
chilihiutaleita
1,5 dl tummaa pikariisiä
n. 6-7 dl vettä
öljyä

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
2. Kuullota sipuleita tilkassa öljyä. Lisää soijarouhe, kasvisliemikuutio, paprikajauhe ja mustapippuri. Turvota soijarouhe lisäämällä joukkoon vähitellen noin 1,5 dl vettä. Lisää vettä aina uudestaan vasta kun soijarouhe on välillä paistunut kuivaksi.
3. Lisää kaali, porkkana, loput mausteet, kaurakerma ja tomaattipyre sekä n. 5 dl vettä. Hauduta keskilämmöllä n. 15 minuuttia tai niin kauan että kaali ja porkkana alkavat olla hieman pehmeitä.
4. Lisää riisi ja tarvittaessa myös jonkin verran vettä. Hauduta vielä 10-15 minuuttia tai niin kauan, että riisi on kypsää.


Vaivalloisuusaste: Ei mikään pikaruoka, mutta tavallista kaalilaatikkoa helpompi.

2-vuotiaan arvio: Noukki haarukalla muutaman soijarouhehippusen maistettavaksi, mutta syömiseksi sitä ei oikein voi kutsua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti