sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Vegekiusaus texmex-tyyliinPeruna-sipulisekoitukseen perustuvat kiusaukset ovat mitä parasta arkiruokaa, koska ainekset tarvitsee oikeastaan vain sekoittaa ja lykätä viritys uuniin paistumaan. Arkena työpäivän jälkeen huono puoli on kuitenkin kohtalaisen pitkä kypsymisaika. Siksi kiusaukset sopivatkin ihan erityisesti lomapäiviin, jolloin ollaan kotona mutta aikaa ei haluta käyttää monimutkaiseen kokkaamiseen.

Tässä ei todellakaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin laittaa ainekset vuokaan, sekoittaa ja paistaa.

Härkäpapurouheen tilalle käy muukin helppokäyttöinen kasviproteiini, vaikkapa härkis tai nyhtis. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun kokeilin härkäpapurouhetta. Tykkäsin! Soijarouheeseen verrattuna palat olivat isompia, mikä oli hyvä juttu. Raaka-aineen kotimaisuuskin on plussaa. Makua ei nyt hirveästi erottanut tuolta mausteiden joukosta, mutta ei se ainakaan mitenkään häiritsevä ollut.

Pitkää ainesosalistaa ei kannata säikähtää. Suurin osa aineksista on mausteita, joita voi valinnan mukaan jättää poiskin. Esimerkiksi savupaprikaa ei välttämättä ihan tavallisista kaupoista löydy, mutta sen voi hyvin korvata tavallisella paprikajauheella. Jos kaapista sattuu löytymään nestesavuaromia, savun makua voi tuoda myös sillä.Vegekiusaus texmex-tyyliin

1 ps peruna-sipulisekoitusta
2 dl härkäpapurouhetta
1 pkt tomaattimurskaa
1 pkt kaurakermaa
1 prk mustapapuja
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
suolaa

1. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita.
2. Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

Vaivalloisuusaste: Superhelppo.
1-vuotiaan arvio: Liian epäilyttävää. Ei suostunut edes maistamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti