sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kikherne-kesäkurpitsapihvit

Vielä on kesäkurpitsaa jäljellä! Siltä ainakin vaikuttaa, vaikka en pysykään täysin perillä satokauden tuoreimmista käänteistä täällä Itä-Pasilan betonipuutarhassa.

Laitoin kesäkurpitsaa ex tempore -pihveihin kikherneiden kanssa, ja lopputuloksesta tuli yllättävänkin hyvä. Kikhernejauho on erinomainen sidosaine, ja pihveistä tuli kiinteitä ja purutuntumaltaan mukavia. 

Suolan määrä on tällä ohjeella ehkä vähän liiankin taaperoystävällinen, joten suht suolaiseen ruokaan tottuneiden aikuissyöjien voi olla hyvä lisätä vähän suolaa tai laittaa soijakastiketta enemmän. Porkkana ei ole tässä mitenkään pakollinen, mutta viskasin mukaan yhden, kun olin kerran jo kesäkurpitsan kanssa päässyt raastamisen makuun.

Raa'an taikinan makua ei kannata säikähtää. Kikhernejauho maistuu raakana pistävän hernemäiseltä, mutta kypsennettynä maku on oikein mieto ja hyvä.Kikherne-kesäkurpitsapihvit

1 prk käyttövalmiita kikherneitä
1/2-1 pieni kesäkurpitsa
1 porkkana
1 dl kikhernejauhoja
1 dl korppujauhoja
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkosipulijauhetta
1/2 rkl juustokuminaa
1/2 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
(suolaa)

1. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana. Muussaa kikherneet esimerkiksi muussinuijaa ja haarukkaa käyttäen.
2. Sekoita joukkoon loput aineet.
3. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja litistä ne pannulla pihveiksi. Paista öljyssä.


Vaivalloisuusaste: Jos vain jaksaa raastaa, muu on helppoa. Kesäkurpitsa on kuitenkin mielestäni verrattain aika ok raastettava.

1-vuotiaan arvio: Maistui hyvin etenkin tuoreeltaan. Toisena päivänä uudelleen lämmitettynä ei niin innostunut, mutta niin käy usein muidenkin ruokien kanssa. Kuka sitä nyt kahtena päivänä samaa...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyviltä pihveiltä! Mullakin on tuo kokemus kikhernejauhoista, ettei sitä kannata raakana mennä maistelemaan, huh :D

    Tänä vuonna meillä kävi halla korjaamassa kesäkurpitsakasvustot ennenkuin kesäkurpitsavyöry pääsi syntymään. Mutta onneksi kaupastakin saa kelvollisia.

    VastaaPoista
  2. Kiva jos kuulostaa maukkailta! Kikhernejauho on kyllä jännä tuote. Tosi kätevä monessa, mutta en ollut koskaan ennen törmännyt siihen ennen kuin kiinnostuin vegaanihommista.

    Harmi että halla kävi, mutta kauppa tosiaan onneksi auttaa :)

    VastaaPoista