maanantai 20. marraskuuta 2017

Sitruunainen savutofu-pastavuoka


Pastavuoat ovat viime aikoina osoittautuneet toimivaksi ratkaisuksi perheemme ruokkimisessa. Niissä esiintyy lapsen suosikkiruoka pasta, ne maistuvat kaikille ja niitä on helppoa valmistaa kerralla iso satsi useamman päivän tarpeisiin. Tässä yksi helppo vegaaninen arkiruoka, jonka uskoisin maistuvan hyvin sekasyöjillekin.

Postasinkin jokin aika sitten soija-spagettivuoan ohjeen. Nyt sille oli kuitenkin aika saada vaihtelua. Päätin yhdistää vuokaan lapselle ehkä jopa vielä pastaakin mieluisamman ruoka-aineen, tofun, ja maustaa koko komeuden raikkaalla sitruunankuorella ja mehulla.

Tavallaan tässä ruuassa yhdistyy häivähdys kolmesta aiemmasta suosikkireseptistäni: soija-spagettivuoasta, savutofukiusauksesta ja sitruunamutakakusta. Tämä on myös matalan kynnyksen tapa kokeilla tofua, jos se ei ole entuudestaan tuttu raaka-aine. Savutofu on sellaisenaankin maukasta, joten maustamisesta ei tarvitse murehtia.

Sitruunainen savutofu-pastavuoka250 g (täysjyvä)pastaa
300 g kylmäsavutofua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kaurakermaa
2 dl kaurafraichea (esim. Oatlyn iMat)
1 dl ravintohiivahiutaleita
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
tilliä
öljyä

1. Laita pasta kiehumaan ja anna sen kiehua pari minuuttia alle suositellun keittoajan. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele tofu sopiviksi suupaloiksi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää myös tofupalat paistumaan ja anna niiden ruskistua kevyesti.

3. Lisää kastikkeeseen kaurakerma, kaurafraiche, sitruunan mehu ja kuori, ravintohiivahiutaleet ja mausteet. Kuumenna ja anna hautua pari minuuttia.

4. Laita keitetty pasta ja valmis kastike uunivuokaan ja sekoita. Paista uunissa noin 15 minuuttia.


Vaivalloisuusaste: Ei aivan nopein mahdollinen, mutta vaivannäkö palkitaan, kun ruokaa riittää useammalle aterialle. Kaiken kaikkiaan kuitenkin helppo ja selkeä: vertaisin ehkä perus makaronilaatikkoon, tosin valmistuu nopeammin.

1-vuotiaan arvio: Etenkin tofu maistui. Nappimaisia cappelli-pastoja piti jostain syystä rusentaa nyrkissä ja repiä spiraaleiksi, joten suuhun ei päätynyt ihan niin paljon kuin olisin toivonut. Spagettimallisesta pastasta samalla resptillä tehtynä tämä on maistunut paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti