lauantai 16. maaliskuuta 2019

Arjen pelastaja: Mehujäät hedelmäsoseesta (+ hyvä kokemus nettikirppiksestä)Meillä podetaan kovaa ja kroonista jätskihimoa, johon on onneksi löytynyt yllättävän toimiva lääke. 

Hedelmäsoseesta itse tehtyjen mehujäiden ideahan ei ole uusi, ja varmaan puoli maailmaa näitä tekee. En kuitenkaan ollut itse niitä harrastanut lapsuuden jälkeen, ja minua yllätti ja ilahdutti se, miten hyvin nämä lapselle maistuvat. Tavallista jätskiä ei enää kinuta, jos näitä on saatavilla. Ja onhan hedelmäsose ihan kelpo ravintoa. 

Näitä menee välipalaksi, jälkiruuaksi ja herkkuna. Aina joskus otan itsekin yhden.

Käytän näissä yleensä Pirkan tai Bonnen valmiita sataprosenttisia hedelmäsoseita, mutta muottiin voi toki laittaa vaikkapa itse tehtyä smoothieta. Meillä lapsi tykkää eniten mangosta, mutta päärynää ja persikkaakin on kokeiltu.
Näihin puikkomuotteihin liittyy muuten sellainen ilahduttava tarina, että tutustuin niiden ansiosta kierrätetyn tavaran verkkokauppaan, josta on sittemmin tullut ihan vakituinen ostospaikkani. 

Googlailin, mistä mehujäämuotteja voisi ostaa, ja haku tarjosi Vähänkäytetty.fi:tä, jossa joku myi hyväkuntoisia muotteja halvalla. Ajattelin, että käytetyn ostaminen on ekologista, vaikka eiväthän tuollaiset nyt uusinakaan kai paljoa maksa.

Minulla ei ole Vähänkäytetty.fi:hin mitään kaupallista yhteistyökytköstä, vaan kirjoitan nyt ihan vain tyytyväisenä asiakkaana.

Palvelu on siitä kätevä, että verkkokaupasta voi koota kuinka paljon tahansa tuotteita samaan ostoskoriin, ja ne lähetetään yhdellä postimaksulla. Se vastaa siis mitä tahansa yrityksen verkkokauppaa, paitsi että myyntituotteet ovat käytettyjä ja niitä on yleensä tarjolla vain yksi kutakin lajia. 

Netti- ja somekirppisten riesanahan yleensä on yksityishenkilöiden kanssa käytävä viestirumba ja toimitusten sopiminen, joka pitää vielä käydä joka tavarasta eri henkilön kanssa.

Olen ostanut Vähänkäytetty.fi:stä etenkin lastenvaatteita ja -kenkiä, ja löytyipä sieltä ainekset myös omaan naamiaisasuuni pikkujouluihin.

Nyt olen lähettänyt sinne myös pari erää omia vanhoja vaatteitani ja tavaroitani myyntiin, ja toimii se niinkin päin. Tavaroiden kuvaamisessa, kirjaamisessa ja postittamisessa on toki oma vaivansa, mutta ei mielestäni mitenkään kohtuuton. Prosessi on ainakin helpompi kuin somekirppiksillä. Voi olla, että muitakin vastaavia palveluita on, mutta tuo on nyt tullut itselleni tutuksi.

Mutta joo, kierrätysjorinat sikseen ja mennään niihin mehujäihin. Eipä niihin ehkä varsinaista ohjetta tarvitse, mutta kirjoitin jonkin ohjeentapaisen silti. Mukana myös perinteinen 3-vuotiaan kommenttiraita, joka tällä kertaa on hyvin positiivinen!

Mehujäät soseesta


hedelmäsosetta, esim. mango tai päärynä
mehujäämuotteja

1. Kaada hedelmäsose muotteihin.
2. Pakasta ainakin viitisen tuntia tai esimerkiksi yön yli. Irrota ja nauti.


Vaivalloisuusaste: Sikahelppo.
3-vuotiaan arvio: Haluan mangojäätelön! Jee! Mangojäätelö! Mangojäätelö on hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti