maanantai 27. marraskuuta 2017

Maapähkinäinen linssikastike


Tässä on helppo ja terveellinen peruskastike arkeen vaikkapa riisin kaveriksi. Maapähkinävoi tuo kastikkeeseen kermaisuutta ja tekee siitä hieman eri makuisen kuin tavalliset tomaattipohjaiset kastikkeet. Punaiset linssit ovat edullinen ja nopeasti kypsyvä proteiininlähde.

Punaisia linssejä saa myös valmiiksi keitettynä säilykkeenä, eikä mikään sinänsä estä käyttämästä niitä tässä. Kuivatkin linssit kypsyvät kuitenkin varsin nopeasti. Kastikkeessa oleva porkkana vaatii joka tapauksessa sen kymmenisen minuuttia kypsyäkseen, joten punaiset linssit valmistuvat siinä samalla. Kovassa kiireessä voisi kylläkin toimia versio, jossa jättäisi porkkanan pois ja käyttäisi säilykelinssejä. Mausteita voi myös hyvin varioida.

Söin itse tämän kanssa tummaa riisiä, mutta esimerkiksi kuskus tai kvinoa olisi varmasti myös hyvä lisuke.


Maapähkinäinen linssikastike


1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä (kuivia)
3 rkl maapähkinävoita
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl rosmariinia
1/2 tl oreganoa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
öljyä
vettä

1. Kuori ja pilko sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja noin 2 dl vettä.
2. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Lisää myös mausteet. Keitä noin 10 minuuttia tai niin kauan, että linssit ja porkkanat vaikuttavat kypsiltä.
3. Lisää maapähkinävoi ja kuumenna niin kauan, että se on sulanut kastikkeen joukkoon.


Vaivalloisuusaste: Helppo ja nopea arkiruoka. Ei kuitenkaan mikään yhdellä kädellä toteutettava extreme-pikaruoka.

1-vuotiaan arvio: Maistoi pari haarukallista, mutta ei voi sanoa, että olisi varsinaisesti suostunut syömään.

2 kommenttia:

  1. Testattu! Pistin maapähkinävoita ehkä tuplasti ja jätin lasten takia inkiväärin ja juustokuminan pois, tosi hyvää! Kiva idea tuo maapähkinävoi, toivottavasti tämä kastike jää pysyvästi meidän arkeen :)

    VastaaPoista
  2. Tein tätä just ja oli kyl ihan superhyvää ja helppoa! Tomaattimurskaa tuli kyllä jonkinverran vähemmän mitä ohjeessa oli mutta kastikkeesta tuli silti sopivan paksua. Lisäsin vielä vähän currya sekaan.

    VastaaPoista