Näissä helpoissa makeisissa on tuhti lakritsin maku! Tuoreet taatelit täytetään lakupaloilla ja koko komeus kuorrutetaan raakalakritsijauheella. Nämä ovat makeisiksi verrattain terveellisiä, mutta eivät maistu yhtään "terveelliseltä" vaan ihan kunnon namilta. Sopivat varmasti vaikka lakritsin ystävien jouluherkuksi.
Raakalakritsijauheessa on hyvin voimakas, jopa salmiakkimainen maku. Makea ja pehmeä taateli tuo sille hyvää vastapainoa, ja kokonaisuuden kruunaa sisältä löytyvä jämäkkä lakritsipala.
Näissä makeisissa käytin itse lakuna Pandan Naturalia. Rakenteensa puolesta tuollaiset melko ohuet ja tiiviit palat ovat kätevimpiä. Pandan tavallinen, ikään kuin pienistä ontoista putkista koostuva Original-lakupala voi olla astetta hankalampi sulloa taateliin siististi, mutta varmasti sekin tarvittaessa sinne saadaan.
Valmistus on helppoa: tarvitsee vain avata taateli, vaihtaa kiven paikalle laku ja kieritellä pallero raakalakritsijauheessa. Jos akuutti makeanhimo iskee, näitä voi helposti valmistaa muutaman. Jos taas haluaa riittoisamman satsin tai syöjiä on useita, esimerkiksi 15-20 voi olla hyvä määrä alkajaisiksi. Taateleita ja lakupaloja tarvitaan keskenään sama määrä.
Helpot lakritsipommit taateleista
Helpot lakritsipommit taateleista
tuoreita taateleita
lakritsipaloja (mielellään melko ohuita, esim. Panda Natural)
raakalakritsijauhetta
1. Revi taatelit auki yhdeltä sivulta ja poista kivet.
2. Laita kunkin kiven paikalle lakritsipala ja paina taatelit takaisin kiinni.
3. Kierittele taatelit lakritsijauheessa.
Vaivalloisuusaste: Helppo ja nopea. Taatelit saattavat joskus repeytyä vähän liikaa, mutta tahmeina ne on helppo muotoilla uudestaan. Ja makuunhan se nyt ei ainakaan vaikuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti