torstai 19. lokakuuta 2017

Curry-kikhernekiusaus

Kiusaukset ovat helppoa arkiruokaa, mutta täytteitä ja mausteita on kiva vähän vaihdella. Tässä kiusauksessa pääosassa on kikherne, ja mausteissa lähdin vähän intialaishenkiselle, curry-vetoiselle linjalle. Cashew-pähkinät tuovat makua, suutuntumaa ja täyttävyyttä.

Tämä on jälleen ihan superhelppo valmistaa, ainekset vain sekaisin ja uuniin.

Jos tämä makumaailma ei inspiroi, mutta helppo kiusaus kuitenkin kiinnostaisi, tsekkaa ihmeessä klassikkoaseman saavuttanut, Vegaaninen versio -blogista tunnetuksi tullut savutofukiusaus tai texmex-henkinen kiusaus härkäpapurouheella ja mustapavuilla.Curry-kikhernekiusaus

500 g peruna-sipulisekoitusta
2 dl chilimaustettua kaurakermaa (tai maustamatonta)
1 pkt käyttövalmiita kikherneitä (n. 200 g)
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl inkivääriä
(mustapippuria, suolaa)

1. Sekoita uunivuoassa peruna-sipulisekoitus, kaurakerma, kikherneet ja cashew-pähkinät. Lisää vielä mausteet ja sekoita ne kiusauksen joukkoon.
2. Paista 200 asteessa noin tunti.

Vaivalloisuusaste: Tosi helppo mutta ei erityisen nopea. Ainekset tarvitsee vain sekoittaa, mutta paistamisessa menee hetkonen.

1-vuotiaan arvio: Söi ja ei syönyt. Ensimmäisellä kerralla maistui yllättävänkin hyvin, mutta toisella kerralla kiusaus jäi suoraan paketista vetäistyn jääkaappikylmän tofun varjoon. Toisaalta varmaan melkein mikä vaan jäisi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti