sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Vegaaninen omena-vaniljapannukakku


Pannari on muuntautumiskykyinen herkku, joka onnistuu erilaisilla mausteilla, makeana tai suolaisena ja hyvin myös vegaanisena. Munattoman ja maidottoman pannarin laittamiseen konsteja on varmasti monia, mutta yksi hyvä rakenteen antaja on soijajugurtti, koska se hyytyy paistettaessa. Käytin tämän pannarin pohjana Chocochilin aina luotettavaa pannariohjetta, mutta laitoin joukkoon raastettua omenaa ja kunnon satsin Plantin vaniljasoijajugurttia.

Hieman erilaiset mausteet toivatkin kivaa vaihtelua, tosin aika mietoina ne maistuivat. Omena ei maistu kovin selkeänä omenan makuna vaan tuo lähinnä hedelmäistä makeutta. Toki omenaa voi halutessaan laittaa enemmänkin, uskoisin, että pannarin rakenne pysyy hyvänä niinkin.


Omena-vaniljapannukakku

5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 l kauramaitoa (soijamaito käy myös)
150 g vaniljasoijajugurttia
2 omenaa
margariinia

1. Sekoita ensin kuivat aineet yhteen ja lisää sitten joukkoon kauramaito ja jugurtti.
2. Kuori ja raasta omena ja lisää raaste taikinan joukkoon. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja anna taikinan vetäytyä lämpiämisen ajan.
3. Laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille margariininokareita. Anna niiden sulaa uunissa ja levitä sitten sulanut margariini pellille tasaisemmin.
4. Kaada taikina pellille. Laita päälle vielä margariininokareita.
5. Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sen jälkeen ylemmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta saat pintaan kauniin värin.
6. Anna pannukakun jäähtyä paistamisen jälkeen kunnolla, jotta rakenne kiinteytyy.


Vaivalloisuusaste: Normaali pannarin vaiva, eli ei nyt niin paha. 

1-vuotiaan arvio: "Lisää."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti