torstai 30. maaliskuuta 2017

Yhden pannun nyhtispasta


Jos tehokkuutta ja vaivattomuutta arvostava Linssinööri valmistaa pastaa, sen on tottakai oltava yhden pannun pastaa. Jos aidasta löytyy matala kohta, miksi kiivetä yli korkeammalta. Miksi tiskata ylimääräinen kattila, jos sen ajan voi yhtä hyvin käyttää vaikka somessa roikkumiseen, hammaslankailuun, sulakkeen vaihtamiseen, sisään- ja uloshengitysten kuulosteluun tai kadonneiden sukkien etsintään. Keksin pyynnöstä lisääkin vaihtoehtoista ajanvietettä.

Oikeastaan on vähän hassuakin, että pastan laittamisen peruskaava on se, että kastike ja pasta tehdään erikseen. Samassa pannussa kastikkeen ja mausteiden maku tarttui hyvin myös pastaosiin, mitä en pidä mitenkään huonona juttuna. Makuasioitahan nämä tietysti ovat.

Käytin tässä nyhtökauraa, mutta uskoisin muiden vastaavien lihankorvikkeiden sopivan tähän yhtä hyvin, miksei ehkä paremminkin. Voi siis kokeilla vaikka härkistä, oumphia tai jos vegaanisuuden kanssa ei ole niin tarkkaa, quorn sopii varmasti myös. Sieniproteiinista tehty quornhan sisältää sidosaineena kananmunaa, mikä tekee siitä epävegaanisen. Härkishän on se tuttu kotimainen härkäpapuvalmiste, Oumph! (jes mikä kirjoitusasu) taas ruotsalainen pakasteena myytävä soijaproteiinituote, joka on tosi hyvää mutta myös kallista. Jos käytät jotain pakastettua kasviproteiinia, se kannattaa varmaan heittää pannulle jo aiemmassa vaiheessa kuin reseptin nyhtis, jotta ehtii sulaa kunnolla.


Yhden pannun nyhtispasta

3 valkosipulinkynttä
öljyä
n. 4 dl (täysjyvä)pastaa
2,5 dl kaurakermaa
2-3 dl vettä
kasvisliemikuutio
n. 80 g pakastepinaattia
paketti nude-nyhtökauraa
1/2 tl currya
persiljaa
mustapippuria
sitruunamehua

1. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla ja lisää kaurakerma, kasvisliemikuutio, vesi, pasta, pinaatti, curry ja mustapippuri.
2. Keitä niin kauan että pasta on lähes kypsää. Jos keitos meinaa kuivua sitä ennen, lisää vettä. Lisää joukkoon nyhtökaura ja keitä vielä sen aikaa, että pastan kypsyysaste on sopiva.
3. Mausta sitruunamehulla ja reippaalla satsilla persiljaa.


Vaivalloisuusaste: Kyllä tämä vaan helppo on.

1-vuotiaan arvio: Tykkäsi napostella maustuneita pastakuvioita, maustamattomasta pastasta ei yleensä juuri perusta. Nyhtökauraa taas ei halunnut edes maistaa.


2 kommenttia:

  1. Kiitti, helppoa ja hyvää! Jätin curryn pois kun yhden pannun pasta on erinomainen sauma hyödyntää kuivattuja suppiksia.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, kiva, että maistui! Suppikset varmasti toimivat hyvin.

    VastaaPoista