maanantai 29. toukokuuta 2017

Keväisen kirpeä sitruuna-salvianyhtis

Nyhtökauraa on alkanut näkyä kauppojen laareissa niin hyvin, ettei se enää tunnu harvinaislaatuiselta luksustuotteelta vaan ihan tavalliselta elintarvikkeelta. Asian kääntöpuoli on kuitenkin se, että kyllästymisriski kasvaa, ja tarvitaankin uusia tapoja maustaa tai muuten valmistaa nyhtökaura.

Salvia on mielestäni aina ollut hyvänmakuinen mauste, mutta repertuaarissani ei ole kovin montaa ruokaa tai makuyhdistelmää, johon suoralta kädeltä osaisin sanoa sen sopivan. Sitruunan kanssa se kuitenkin toimii oikein kivasti.

Sitruuna tuo kokonaisuuteen mukavaa kirpeyttä ja peittää nyhtiksen ehkä hieman tunkkaisehkoa ominaismakua. Tämä nyhtis käy varmasti hyvin esimerkiksi uusien perunoiden kaveriksi.


Sitruuna-salvianyhtis

1 pkt nude-nyhtökauraa
öljyä
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 tl salviaa
1/2 tl timjamia
balsamicoa
agavesiirappia
(suolaa)

1. Kuullota nyhtökauraa hetkonen pannulla öljyssä.
2. Lisää joukkoon sitruunamehu, vesi, timjami ja salvia. Hauduttele sen aikaa, että neste on haihtunut.
3. Mausta ripsauksella balsamicoa ja agavesiirappia tai muuta makeutusta. Lisää tarvittaessa suolaa.


Vaivalloisuusaste: Tosi helppo. Nyhtis vain paistetaan ja maustetaan.

1-vuotiaan arvio: Otti jonkin verran, mutta ei ehkä lukeudu lempiherkkuihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti