tiistai 15. elokuuta 2017

Maapähkinä-kookostaikakuulat


Minulla oli lapsena tosi mieluinen keittokirja. Se oli A5-kokoinen keskeltä taitettu paperinippu, joka oli kopioitu monistuskoneella kirjaston kirjasta. Sen reunoissa oli ruokatahroja. Sivuilla seikkaili Aku Ankka veljenpoikineen, ja reseptit oli nimetty Ankkalinnan hahmojen mukaan. Niiden vaikeustasoa kuvattiin kokinhatuilla, joita oli yhdestä kolmeen. Haaveilin, että kasvaisin pian niin isoksi, että voisin laittaa kolmen hatun ruokia.

Kirja oli äärimmäisen kiehtova. Luin sitä usein ja fiilistelin eri ruokien valmistamisella, mutta oikeasti kokkasin niistä vain yhtä: Milla Magian kookostaikakuulia. Siinä oli vain yksi kokinhattu. Kookoshiutaleiden lisäksi kuuliin tuli tukevasti voita ja sokeria sekä kaakaota ja kaurahiutaleita. Ainekset tarvitsi vain sekoittaa, muotoilla palloiksi ja laittaa hetkeksi jääkaappiin - jos malttoi.

Nuo legendaariset kookostaikakuulat ovat nyt löytäneet terveellisemmän mutta yhtä helposti valmistuvan haastajan: vegaaniset, proteiinipitoiset maapähkinäpallot. Nämä maistuvat hyvin kahvin kanssa, mutta sopivat myös energiaa antavaksi evääksi vaikka retkelle. 

Pallot eivät tällä siirappimäärällä ole kovin makeita. Jos kova makeanhimo vaivaa, siirappia voi toki laittaa enemmän. Siirapin laadulla ei liene suurta väliä, joten agaven sijaan käy varmasti myös tavallinen tai vaikka vaahterasiirappi.


Maapähkinä-kookostaikakuulat

1 dl maapähkinävoita
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita
3 rkl agavesiirappia

1. Pehmennä maapähkinävoita hetken aikaa mikrossa.
2. Sekoita kaikki aineet ja muotoile palloiksi. Voit ripotella päälle kookoshiutaleita tai kieritellä pallot niissä.
3. Jos maltat, laita jääkaappiin kovettumaan joksikin aikaa. Kuulat kannattaa myös säilyttää jääkaapissa.


Vaivalloisuusaste: Ihan tosi nopea ja helppo.

1-vuotiaan arvio: Hyvää, kyllä maistuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti