sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Hummuksen haastaja: Papudippi korianterilla


Mitä muuta leivän päälle voisi laittaa kuin juustoa tai leikkelettä? Tyypillisiä vegevaihtoehtoja ovat papu- ja hernepohjaiset tahnat, varsinkin hummus. Erilaisia hummuksia saa valmiina kaupasta, eikä sellaisen tekeminen itsekään ole kovin työlästä, mutta kyllähän hummukseenkin välillä kyllästyy. 

Törmäsin sopivasti paputahnan reseptiin, jossa on useita suosikkiasioitani: korianteria, sitruunaa ja isoja valkoisia papuja. Alkuperäisessä Vegnews.comin reseptissä taidettiin kyllä itse asiassa käyttää niitä pienempiä valkoisia papuja, mutta olen korvannut ne noilla isoilla, koska niitä käytän muutenkin enemmän. Kummat vaan varmasti sopivat, koska papu ei tässä juuri maistu vaan tuo lähinnä rakennetta. Korianteri ja sitruuna sen sijaan muodostavat yhdessä oikein mukavan maun.

Papudippi korianterilla ja sitruunalla

1 paketti käyttövalmiita isoja valkoisia papuja
2 ruokalusikallista sitruunamehua
2 ruokalusikallista tuoretta korianteria (tai enemmän)
1 ruokalusikallinen öljyä
1/2 teelusikallista suolaa
ripaus mustapippuria

1. Laita pavut, sitruunamehu, öljy, mustapippuri ja suola astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Sekoita joukkoon silputtu korianteri.

Vaivalloisuusaste: Tosi helppo, mitä nyt sitruunaa puristaessa ehkä joutuu likaamaan ja tiskaamaan sen puristinastian, mikä tiukassa paikassa voi vähän ottaa kupoliin.

1-vuotiaan arvio: Suostui kyllä syömään leipää, jolla tätä oli, mutta siitä leivästä ei levite lähtenyt ensimmäisenä samaan tapaan kuin vaikka margariinilla tai maapähkinävoilla voidellusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti