maanantai 20. maaliskuuta 2017

Tofuskeptikon tomaattikeitto


Oletko luopunut toivosta tofun kanssa? Eikö se vaan millään maistu, mutta ravintosisältönsä puolesta kuitenkin kiinnostaisi? Älä vaivu epätoivoon, on vielä yksi konsti: keittoon piilotus!

Törmäsin tähän reseptiin, kun etsin tofuruokalajia, joka sopisi sekä vauvalle että itselleni. Vauva ei vielä osannut syödä muuta kuin sileitä soseita, ja lisäksi hän suhtautui hyvin epäilevästi kaikkiin kotona tehtyihin ruokiin. Halusin, että voisin tarvittaessa itse syödä loput, jos pikkutyypille ei kelpaa. Ruokailmiö-blogista löytyi tällainen, joka maistuikin sitten molemmille. Laitoin keittoon suhteessa vähän enemmän tofua ja vähemmän tomaattia kuin alkuperäisessä reseptissä, koska niin oli pakkauskokojen puolesta kätevämpää ja keitosta tulee myös vähän tuhdimpi ja proteiinipitoisempi. Tuore basilika on tässä tärkeää, en usko, että kuivatulla basilikalla tulee kovinkaan hyvää.

En ollut aiemmin käyttänyt pehmeää tofua oikein mihinkään paitsi joskus teininä pahoin epäonnistuneeseen kasvispatayritelmään, jossa tofu muljui kuin mikäkin hyytelö vihannespalojen joukossa. Sen tyyppiseen ruokaan olisi ehdottomasti kannattanut laittaa kiinteää tofua. Pehmeä tofu käy kuitenkin oikein kätevästi sosekeittoon proteiinin lähteeksi. Keitosta tulee rakenteeltaan silkkinen ja ravintoarvoltaan mukava.


Tofu-tomaattikeitto

1 paketti pehmeää tofua
500 g tomaattimurskaa tai purkkitomaatteja
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 rkl sokeria
pari desiä vettä
öljyä
0,5 tl suolaa
mustapippuria

1. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kovin pieneksi ei tarvitse, koska sauvasekoitin hoitaa homman myöhemmin. Kuullota ne öljyssä kattilan pohjalla.
2. Lisää kattilaan tomaattimurska tai tomaatit, vesi, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Keittele hiljakseen jonkin aikaa. 20-30 min lienee ihanteellista, mutta jos on kiire, vähemmälläkin pärjää.
3. Lisää joukkoon tofu ja tuore basilika. Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Vaivalloisuusaste: Kunhan sipulit saa pilkottua, helpolla selviää.

1-vuotiaan arvio: Hyvää. Kotona tehdyistä ruuista ollut kautta aikain yksi suosikeista, ehkä jopa ykkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti