maanantai 13. maaliskuuta 2017

Poroton ja härätön härkiskäristysHärkis on monelta osin ottanut keittössäni soijarouheelle aiemmin kuuluneen paikan. Kalliimpaa se toki on, mutta myös kätevää käyttää. Härkis taipuu lisäksi myös moneen sellaiseen ruokaan, jota soijarouheesta ei välttämättä lähtisi kokeilemaan. Tämä on yksi sellainen.

Tämä resepti on alun perin suunniteltu nyhtökauralle. Porottoman käristyksen resepti löytyy jokaisen nyhtispaketin kääreestä, on herkullista - ja äärimmäisen helppoa valmistaa. Ongelmana vain on, että nyhtistä ei välttämättä saa käsiinsä silloin kun tarve olisi. Päätin kokeilla, miten vastaava käristys onnistuisi härkiksellä. Ja onnistuihan se! Härkis on rakenteeltaan pehmeämpää, mikä on tässä ruokalajissa ehkä pieni miinus, mutta ihan toimivaa kuitenkin. Vähensin käytettävän kasvisliemen määrää alkuperäisestä, koska härkistä tuskin kannattaa pehmentää entisestään nesteessä hauduttamalla.

Lisukkeet eli puolukat, suolakurkku ja kaurafraiche ovat tässä hyvin tärkeässä roolissa, joten niitä ei missään nimessä kannata skipata. Vegaaninen pikamuusi syntyy helposti perunahiutaleista ja kauramaidosta. Pussimuuseista suurin osa ei taida olla vegaanisia, mutta perunahiutaleet ovat käytännössä ihan yhtä helppoja käyttää.


Härkiskäristys ja pikamuusi

1 paketti härkistä
1 dl (vahvaa) kasvislientä
öljyä
1 tl maustepippuria

suolakurkkuja
puolukoita
kaurafraichea

perunahiutaleita
kauramaitoa
vettä
suolaa
(vegaanista) margariinia

1. Paista härkistä pieni hetki pannulla öljyssä. Lisää kasvisliemi ja maustepippuri.
2. Valmista muusi perunahiutalepakkauksen ohjeen mukaan. Jos pakkauksessa ei ole ohjetta, sopiva sekoitussuhde lienee n. 80 grammaa perunahiutaleita, 2-3 dl kuumaa vettä, 2 dl kauramaitoa ja ruokalusikallinen margariinia. Mausta suolalla.
3. Syö suolakurkkujen, puolukoiden ja kaurafraichen kanssa.


Vaivalloisuusaste: Hurjan helppo.

1-vuotiaan arvio: Härkispalat maistuivat kohtalaisesti sormiruokana, muita osia ruokalajista ei ole vielä tarjottu. Vähän suolaistahan tuo toki pienelle on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti