torstai 2. maaliskuuta 2017

Rapsakat tofuleikkeet ja kukkakaalimuusi


Minulla oli tofusta pitkään mielikuva, että se vaatii taiturimaista maustamista tai se pitää piilottaa johonkin monimutkaiseen ruokalajiin ollakseen hyvää. Kaupan valmiiksi marinoidut tofutkaan eivät oikein sellaisenaan vakuuttaneet, vaan yleensä pielessä oli vähintäänkin suutuntuma ja ehkä myös maku. 

Pidempi korsi -blogista löytyi kuitenkin mainio ohje rapeisiin tofufileisiin, joiden valmistamisessa ei kauan nokka tuhise eikä niihin tarvita oikeastaan muuta kuin marinoitua (tai kylmäsavu-) tofua ja korppujauhoa. Hyvän suutuntuman salaisuus on siis rapeassa kuoressa! Mausteita voi muunnella oman maun mukaan tai käyttää vaikka valmiiksi maustettuja korppujauhoja. Tofujen kaveriksi sopii esimerkiksi kukkakaalimuusi, joka syntyy helposti pakastekukkakaalista.

Tofuleikkeet
1 paketti kiinteää marinoitua tofua
korppujauhoa
mausteita (esim. musta-, valko- tai maustepippuria, paprikajauhetta, sipuli- tai valkosipulijauhetta, suolaa)
öljyä

1. Paloittele tofu. Rapeuden lisäämiseksi voit puristella tofusta enimmät vedet talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä, jos jaksat ja ehdit, mutta välttämätöntä se ei ole.
2. Lisää korppujauhoihin haluamiasi mausteita. Kierittele tofunpalat korppujauhoissa.
3. Paista tofut pannulla öljyssä kullanruskeiksi.


Kukkakaalimuusi
1 pussi pakastekukkakaalia
kaurakermaa
vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju)
suolaa

1. Keitä tai höyrytä kukkakaali pehmeäksi.
2. Soseuta se sauvasekoittimella kaurakerman ja margariininokareen kanssa. Säätele kerman määrää sen mukaan, kuinka löysää muusia haluat. Mausta suolalla.
Vaivalloisuusaste: Helppo. Kumpikin aterian osa yksistään on hyvin simppeli valmistaa, mutta pääruoka ja lisuke on tietysti aina himpun verran työläämpi yhdistelmä kuin samassa padassa kokonaan valmistuva ruoka.

1-vuotiaan arvio: Tofu on huippua, tosin vajavaisella purukalustolla ei saa ihan kaikkia kuoria pureskeltua. Kukkakaalimuusi menettelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti