sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Jäätävän hyvä kanelipullaherkkuJälkiruoka kannattaa syödä aina kun voi. Varsinkin sellainen jälkiruoka, joka on paitsi herkullinen, myös terveellinen. Tämä sisältää käytännössä vain banaania ja mausteita, mutta rakenne muistuttaa pehmistä.

Jäädytetystä banaanista valmistettu banaanijäätelö tunnetaan nimellä nicecream, ja sitä voi maustaa monella tapaa. En ollut kokeillut sellaista aiemmin, mutta törmäsin niin herkullisen näköiseen kanelipullajäätelön kuvaan, että tätä fixasjälv.se-sivuston reseptiä oli pakko kokeilla. Makumaailmaan kuuluu kanelia ja kardemummaa, ja siksi ajatukset lähtevät kanelipullan suuntaan.

Valmistuskin on helppoa muille paitsi sille sähkölaitteelle, joka joutuu soseuttamaan jäiset banaanit. Omat blenderini huusi aika tuskaisesti tätä tehdessä, mutta selvisi lopulta urakasta. Kunnollinen tehosekoitin olisi varmasti paras.

Alkuperäisessä reseptissä käytetään taatelisiirappia, mutta olen itse kokeillut tähän sekä tummaa siirappia että agavesiirappia. Uskoisin, ettei siirapin laadulla ole suurta väliä. Alkuperäisessä reseptissä suositellaan myös kardemumman jauhamista itse. Vastajauhettu kardemumma onkin varmasti herkullista, mutta valmiiksi jauhetullakin tulee kyllä varsin hyvät jätskit.

Jos ruokailijoina on pieniä lapsia, kannattaa valita kaneliksi ceyloninkaneli. Yleisimmin kaupassa myytävä kassiakaneli sisältää kumariinia, jota ei suositella lapsille ainakaan suurina määrinä.


Terveellinen kanelipullajäätelö

3 kypsää banaania, jotka jäädytetään viipaloituina
1 tl kardemummaa
2 rl siirappia
1/2 rl kanelia

1. Ota banaanit pakkasesta ja anna niiden sulaa jokunen minuutti.
2. Sekoita siirappi ja kaneli keskenään.
3. Sekoita banaaninpalat ja kardemumma esimerkiksi tehosekoittimessa jäätelömäiseksi massaksi.
4. Laita massa kippoon ja naamioi se kanelipullaksi kaatamalla päälle kanelisiirappia spiraalikuvioksi.


Vaivalloisuusaste: Kunhan muistaa laittaa banaanin etukäteen pakastimeen ja käytössä on riittävän tehokas sekoitin, muu hoituu helposti.

1-vuotiaan arvio: Ei jostain syystä oikein innostunut, mutta oli kyllä muutenkin huono ruokapäivä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti