torstai 25. tammikuuta 2018

Eksoottista laskiaista! Herkkupullat kookos-appelsiinitäytteellä


Pulkkamäki ja poskia nipistelevä pakkanen... tuntuuko sittenkin liian reipashenkiseltä? Lepäilisitkö mieluummin biitsillä palmujen katveessa? Näillä laskiaispullilla pääset makumatkalle etelän lämpöön!

Pullat syntyvät tavallisesta vegaanisesta pullataikinasta, joka on tehty Satu Saunion Tuulispään leivontakirjan ohjeella. Täytteekseen ne saavat kookoskermaa ja appelsiinimarmeladia.

Kookoskermasta saat jämäkämpää, kun vaahdotat sen kylmänä ja käytät pakkauksen sisällöstä vain sen valkoisen, jähmeän kerman, et kirkasta nestemäistä osaa.

Voitelin pullat vaniljasoijavanukkaalla, mutta voiteluun on myös muita vegaanisia vaihtoehtoja. Niistä löytyy tietoa Kamomillan konditoriasta. Pakollista voitelu ei toki ole, mutta antaa pullille kauniin ulkonäön ja edesauttaa koristelun kiinnittymistä.



Laskiaispullat kookos-appelsiinitäytteellä


Pullat

2 1/2 dl soija- tai kaurajuomaa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g vegaanista margariinia
voiteluun vaniljasoijavanukasta
koristeluun mantelilastuja

Täytteeksi

Vatkattua kookoskermaa
Appelsiinimarmeladia

1. Lämmitä soija- tai kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää margariini. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin. Saatat tarvita vehnäjauhoja joko hiukan vähemmän tai enemmän kuin ohjeessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeän kimmoisaa eikä tartu käsiin.
2. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa puoli tuntia. Vaivaa taikina uudelleen ja muotoile se haluamasi kokoisiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperille ja kohota liinalla peitettyinä vielä toiset puoli tuntia.
3. Voitele pullat vaniljasoijavanukkaalla ja koristele mantelilastuilla. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
4. Leikkaa pullat halki ja täytä vatkatulla kookoskermalla ja appelsiinimarmeladilla.


Vaivalloisuusaste: Kuin mikä tahansa laskiaispulla: ei sinänsä vaikea, mutta ottaa oman aikansa.

2-vuotiaan arvio: Pulla maistui hyvin. Täytteitä sai vain pienet maistiaiset sotkuhässäkän välttämiseksi, mutta se ei herättänyt annoskateutta eikä muutenkaan haitannut menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti