keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Savutofua ja parsakaalia nopeassa BBQ-kastikkeessa

 
Tässä tulee yksi arkiruokien kunkku! Nopea valmistaa, herkullinen ja terveellinenkin. Kastike sai inspiraatiota Isa Chandra Moskowitzin kirjasta Isa Does It, jossa "mitä-kaapista-aina-löytyy"-aineksista koottu kastike yhdistettiin parsakaaliin ja aiemmin valmiiksi tehtyyn seitaniin. 

Muokkasin kastiketta suht paljon oman ruokakaappini mukaiseksi, ja koska kaikilla nyt vaan ei aina ole valmiina seitania kaapissa tai pakastimessa, testasin seitanin tilalla savutofua. 

Yhdistelmä on vallan mainio, ja jostain syystä erityisesti tämä kastike ja parsakaali sopivat aivan erinomaisesti yhteen. Parsakaali on yksi niistä kasviksista, jota käyttäisin mieluusti enemmän, mutta en ole keksinyt kovin mielenkiintoisia - ja silti helppoja - tapoja hyödyntää sitä. Tässä on onneksi yksi!

"Lihaksi" tofun tilalle voi hyvin vaihtaa seitanin tai miksei vaikka nyhtökauran tai soijasuikaleetkin. Seitanilla olen kokeillut, ja ainakin sillä tuli hyvää.

Lisukkeeksi käy esimerkiksi kvinoa tai riisi.

Jos haluat kokeilla tätä seitanilla, hyvä seitan syntyy näin: Mausteinen ja mehevä seitan

Psst, savutofu taipuu hyvin myös näihin: Vegaaninen "makkarakastike", Sitruunainen savutofu-pastavuoka ja Savutofukiusaus


Savutofua ja parsakaalia BBQ-kastikkeessa


1 pkt kylmäsavutofua
200-300 g parsakaalia (pakasteena)
öljyä paistamiseen

Kastikkeeseen

1 dl vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
2 rl tomaattipyreetä
2 rl vaahterasiirappia
2 rl soijakastiketta
2 rl rypsiöljyä
1 rl omenaviinietikkaa
1/2 rl maissitärkkelystä
1/2 tl nestesavuaromia

1. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään kupissa.
2. Paloittele tofu: viipaloi se poikittaissuunnassa noin pikkusormen paksuisiksi viipaleiksi, puolita viipaleet ja leikkaa puolikkaat vielä poikittaissuunnassa kolmion muotoisiksi paloiksi. Jos ehdit ja jaksat, voit puristella tofupaloja kuivemmiksi talouspaperilla.
3. Paista tofupalat öljyssä rapean ruskeiksi. Siirrä tofut hetkeksi pois pannulta ja paista parsakaalipaloja niin kauan että ne sulavat ja lämpiävät.
4. Lisää pannulle tofupalat ja kastike. Paistele muutama minuutti niin että kastike alkaa kuplia ja sakeutuu.
5. Tarjoa kvinoan tai riisin kanssa.


Vaivalloisuusaste: Helppo ja nopea perusarkiruoka.

2-vuotiaan arvio: Tofupalat maittoivat erinomaisesti, parsakaali ja lisukkeena tarjottu kvinoa sen sijaan epäilyttivät liikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti