maanantai 1. tammikuuta 2018

Hyvää Vegaanihaastetta! Tässä Linssinöörin 12 helppoa reseptiä


Vegaanihaaste on täällä taas, osallistutko? Vaikka et olisi ilmoittautunut, harkitse silti: vielä ehtii taatusti mukaan. Se on nimittäin mielenkiintoista, hauskaa, inspiroivaa, sopivasti yhteisöllistä ja tietenkin hyväksi eläimille ja ympäristölle.

Kokosin tähän postaukseen helppoja arkiruokareseptejäni, joista saattaisi löytyä jotakin kiinnostavaa sinulle, joka ehkä kokeilet vegaanista ruokavaliota ensimmäistä kertaa.

Osallistuin itse Vegaanihaasteeseen ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten, kun olin vegaaniruoka-asioissa täysi noviisi. Kokemus oli monellakin tapaa järisyttävä: osin eettisten oivallusten takia, mutta ehkä ennen kaikkea siksi, että sain niin valtavasti uusia, helppoja ja herkullisia ideoita arkiruokailuun.

Täysin vegaania minusta ei toistaiseksi ole tullut, mutta säännölliseen käyttööni jäi monta hyvää tuotetta, joiden käyttö ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin eläinperäistenkään. Vegaanisesta ruuanlaitosta on tullut siinä määrin tärkeä osa elämääni, että aloitin vajaa vuosi sitten tämän blogin, jonka kaikki ohjeet ovat vegaanisia. Ja tänä vuonna olen taas mukana haasteeseessa!

Maailma on muuttunut kolmen vuoden takaisesta sikäli, että vegaanisia valmisruokia ja puolivalmisteita on saatavilla paljon entistä enemmän. Ensimmäinen vinkkini onkin:

Osta ihmeessä niitä valmisruokia. Omia lemppareitani ovat esimerkiksi Saarioisten Italian tomaatti-spagetti ja Apetitin kasvisjauhepihveistä Crispy Chick.

Käytä myös ihan sumeilematta lihankorvikkeita (jos vaan tykkäät niistä): nyhtökauraa, härkistä, Oumphia, soijarouhetta ja -suikaleita... Myös maitotuotteille löytyy läjäpäin vegaanisia korvikkeita, joita voi käyttää samaan tapaan kuin lehmäperäisiäkin.

Valmiilla tuotteilla pääsee siis pitkälle ja selviää akuuteista hätätilanteista. Vegaaninen kokkaaminen on kuitenkin aika hauskaa ja kiinnostavaa. Poimin tähän helppoja reseptejä, jotka ovat olleet suosittuja tai joista itse erityisesti pidän. Blogista löytyy taatusti paljon muutakin kokeiltavaa, tutki ja testaa!


Helppoja ja nopeita arkiruokia:

Sitruunainen savutofu-pastavuoka

Pähkinäinen kikhernepata

Vegaaninen stroganoff nyhtökaurasta

Ruokaisa mustapapukeitto

Curry-kikhernekiusaus

Oumph tikka masala

Maapähkinäinen linssikastike

Mikrobataatit nyhtökauratäytteellä

Porkkanakeitto soseesta

Soija-spagettivuoka

Maaapähkinäinen kikhernemureke

Kesäkurpitsapasta vegelihapullilla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti